Altın, rekora yakın seyrediyor

Uzmanlara göre kısa vadede kar satışları olsa da yön yukarıyı gösteriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Yatırımcıların, varlıklarını Avrupa'daki finansal sıkıntıların olumsuz etkilerinden koruma çabası altın fiyatlarında rekor seviyeye yakın seyre neden oluyor.

Piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, başta Avrupa olmak üzere küresel ekonomideki görünüş daha iyimser bir hal almadan altın fiyatlarının düşüşe geçmesini beklemediklerini ifade ediyorlar.

Bu arada kar satışı bekleyen bazı uzmanlar, yatırımcıların satış eğiliminin kısa vadede altın üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Sabah saatlerinde Asya'da spot piyasada altının ons fiyatı 1,244.50 dolar seviyesinden işlem gördü, TSİ 12.00 itibariyle fiyat 1,244,40 dolar seviyesinde dengelenmiş görünüyor. Dün 1,251.25 dolara kadar yükselen altın, sene başından bu yana yüzde 11 civarında değer kazandı. Altın fiyatları, 8 Haziran'da 1,252.11 dolarla tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Avrupa ekonomilerinin tasarruf tedbirlerinin büyümeyi yavaşlatacağı endişesi, yükselişlte etkili oluyor.

Piyasalarda altın fonları rekor seviyelere çıkarken, değerli metalin yatırımcılara getirisi diğer tüm yatırım araçları ve emtialardan fazla oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir