Amerikan vatandaşlarını taradı

Afgan ordusuna sızanTaliban militanı Amerikan vatandaşlarını taradı. Olayda 3 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afganistan ordusuna katılmış bir Taliban üyesinin düzenlediği silahlı saldırıda 3 Amerikan vatandaşının öldürüldüğü, 4'ünün de yaralandığı bildirildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Askeri Havaalanında bir Afgan askerinin düzenlediği silahlı saldırıda 3 Amerikan vatandaşının öldürüldüğü, 4'ünün de yaralandığı bildirildi.

Saldırının dün akşam geç saatlerde Afganistan Hava Kuvvetlerine danışmanlık hizmeti veren ABD vatandaşlarına düzenlendiği, saldırganın öldürüldüğü belirtildi. Öldürülen Amerikan vatandaşlarının ABD Savunma Bakanlığı ile anlaşmalı çalıştığı öğrenildi.  

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcülerinden Devlet Vaziri, AA’ya yaptığı açıklamada, Afgan Hava Kuvvetleri mensuplarına danışmanlık hizmeti veren ABD vatandaşlarına silahlı saldırının yapıldığını doğruladı. Vaziri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü gerekçesiyle ayrıntılı bilgi vermedi.

Afgan Talibanı Sözcüsü Zabiullah Mücahet ise yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı üstlenerek, Kabil Askeri Havaalanında Taliban üyesi İhsanullah tarafından Amerikan askerlerine silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

Sözcü Mücahet, saldırıyı düzenleyen İhsanullah’ın daha önce Taliban’ın talebi üzerine Afgan ordusunda asker olarak göreve başladığı ve Talibanla ilişkisi olduğunu savundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir