Amsterdam'da Renault - Nissan ittifakı

Amsterdam Belediyesi, Renault-Nissan İttifakı'yla elektrikli aracın şehir merkezinde kullanımı için anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı ile Hollanda'nın Amsterdam Belediyesi karbon salımsız bir gelecek için işbirliği yapacaklar.

Renault-Nissan İttifakı'ndan yapılan açıklamaya göre, elektrikli aracın kullanımını teşvik etmek ve sıfır salımlı ulaşımı yaygınlaştırmak için, Renault-Nissan İttifakı ile nihai bir anlaşma imzalayan Amsterdam Belediyesi, böylece elektrikli aracın şehir merkezinde ulaşımın geleceği olduğu mesajını verdi.

İki tarafın belirlediği özel hedefler arasında 2011 sonuna kadar en az 1000 elektrikli aracın satışını gerçekleştirme taahhüdü yer alıyor. Bu hedefe ulaşmak için ilk etapta Nissan 2011 Şubat ayında filo müşterilerine 100 adet LEAF teslimatı yapacak. Bunu, sıfır salımlı bu kompakt elektrikli modelin 2011 Haziran ayında bireysel müşterilere teslimatı takip edecek. Renault Fluence Z.E. ve Renault Kangoo Express Z.E. modellerinin teslimatı da kısa süre sonra başlayacak.

Amsterdam Belediyesi elektrikli araç talebini canlandırmak için, başta 2012 Mart ayına kadar kamu alanlarındaki şarj noktalarından ücretsiz şarj ve bu istasyonlarda ücretsiz park olmak üzere, çok sayıda teşviki uygulamaya koydu.

2009 Mart ayından bu yana, kurum ve kuruluşlar elektrikli araç alımında bir sübvansiyondan yararlanabiliyorlar. Ayrıca, elektrikli araç alıcıları motorlu taşıtlar vergisinden muafiyet gibi ulusal teşviklerden yararlanacaklar. Buna göre, kurumlar Nissan LEAF modelini batarya dahil 30 bin avronun altında bir fiyatla satın alabilecek.

Belediye şimdiden elektrikli araç sahipleri için geniş bir şarj altyapısını geliştirmeye başladı. 2009 Kasım ayından bu yana kamuyu açık alanlarda her birinin en azından bir sürekli kullanıcısı olan yaklaşık 100 şarj noktası kuruldu.

Renault-Nissan İttifakı, Hollanda'da elektrikli araç teslimatına ve elektrikli araç pilot projesinin yönetimine ek olarak, Amsterdam bölgesinde bu araçlar için bir satış ve servis şebekesi kuracak.

İttifak, sıfır salımlı ulaşımın avantajlarını tanıtmak amacıyla bir elektrikli araç eğitim programını başlatmak için Amsterdam Belediyesi ile işbirliği de yapacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir