Angela Merkel: Yunanistan teklifini iyileştirmeli

Almanya Başbakanı Angela Merkel Yunanistan'ın mali yardım anlaşmasının uzatılması talebinin Alman parlamentosunda onaylanması için ‘önemli iyileştirmeler’ yapılması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın Euro Bölgesi’nden çıkmasını öngören herhangi bir senaryonun göz önüne alınmadığını söylerken, Almanya Başbakanı Angela Merkel Yunanistan'ın mali yardım anlaşmasının uzatılması talebinin Alman parlamentosunda onaylanması için ‘önemli iyileştirmeler’ yapılması gerektiğini ifade etti. 

Hollande: Yunanistan Euro Bölgesi’nde kalmalı

Hollande, Yunanistan'ın mali yardım anlaşmasının uzatılması teklifinin değerlendirileceği Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesinde Merkel ile düzenlenen ortak basın toplantısında, "Yunanistan Euro Bölgesi’nin bir üyesidir ve Euro Bölgesi’nde kalmalıdır" dedi. Merkel ise "Şu anki müzakerelerin içeriğinde önemli iyileşmeler olmalı ki biz de, mesela gelecek hafta, Bundestag'da bunu oylayabilelim" dedi.

Merkel ayrıca tüm Euro Bölgesi ülkelerinin Yunanistan'ı ortak para birimi bölgesi içinde tutmayı hedeflediklerini belirtti.

merkel.png

Merkel ve Hollande ortak düzenledikleri basın toplantısında

Bu konularda ilginizi çekebilir