Apple büyük saldırıyı doğruladı

Apple, tarihinin en büyük hack saldırısyla karşı karşıya kaldı. Apple cihazlarının mağaza uygulaması 'AppStore' zararlı yazılım saldırısına uğradı. Şirket, açığı doğruladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Apple'daki güvenlik açığı, aralarında "Palo Alto Networks" isimli şirketin de bulunduğu güvenlik uzmanları tarafından ortaya çıkarıldı. ABD merkezli ABC News'a bir açıklamada bulunan Apple sözcüsü, uygulama geliştiricilerine çalışmaları için sağladıkları sistemin sahte bir versiyonu olduğunu doğruladı. 

İddiaya göre, Çinli bazı yazılımcılar, Apple uygulamalarını geliştirmekte kullanılan "Xcode" isimli geliştirme ortamını (IDE), kaynağından indirmek yerine Çin'deki bir adrese yöneldiler. 

Yazılımcılar, Xcode'u Apple.com'dan indirmeyip Çin'in önde gelen internet şirketlerinden Baidu'nun bulut ağına kaydedilen bir sürümünü yüklediler. Bu sistemle şekillendirilen iOS uygulamaları da otomatik olarak söz konusu zararlı yazılıma ev sahipliği yapıyor ve bu sistem sayesinde hacker'lar kullanıcı bilgilerine ulaşabiliyor.

Apple zararlı uygulamaları sildi

Güvenlik uzmanlarına göre zararlı kod bulaşan uygulamalar kullanıcıların şifreleri dahil kişisel verilerini ele geçirebiliyor. Apple, zararlı yazılım bulaşan uygulamaların AppStore'dan kaldırıldığını açıkladı. Baidu ise manipüle edilmiş geliştirme ortamı Xcode'u sildiğini duyurdu.