Arap Devrimleri'nin geleceği Kahire'de masaya yatırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAHİRE - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Üçüncü Yılında Arap Devrimleri'nin Geleceği ve Yeni Ortadoğu'nun İnşasında Düşünce Kuruluşlarının Yeri ve Önemi" adlı düşünce çalıştayı Mısır'ın başkenti Kahire'de başladı. 

Arap devrimlerinin geleceğinin ele alındığı çalıştaya, Ortadoğu ülkelerinden 10 ayrı düşünce kuruluşunun temsilcileri katılıyor.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan SETA Vakfı Başkanı Taha Özhan, "Bu toplantının üç önemli konusu var. Birincisi, Arap düşünce kuruluşlarının gündeminde neler var ve bu gündemler ortak mı? Eğer ortak gündemler varsa, bilgi alış verişi daha kolay olabilir. İkincisi, bizlerin Arap dünyasını ve onların bizi anlamaları açısından üçüncü dil olan İngilizce'yi devre dışı bırakarak tercüman aracılığıyla da olsa doğrudan iletişim kurabiliyor olmamız. Üçüncüsü de devrimlerin yaşandığı ülkelerin tecrübelerinin diğer ülkeler ve bölge ülkeleri ile paylaşılmasıdır" dedi.

Kahire Conrad Hotel'de gerçekleşen toplantıda, katılımcı düşünce kuruluşlarının temsilcileri, "Yeni bir Ortadoğu arifesinde düşünce kuruluşları, Üçüncü yılına giren Arap devrimleri: Gidişat nereye ?",Yeni Ortadoğu'nun inşasında düşünce kuruluşlarının yeri ve önemi" adlı oturumlarda görüşlerini sundular.