Arcandor, iflas koruma başvurusunda bulundu

Arcandor, 120 adet Karstadt mağazası ile Primondo posta ile sipariş şirketi ve Quelle katolag şirketine de sahip

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünyanın en büyük turizm şirketlerinden biri olan Thomas Cook'un yüzde 52'sine sahip olduğu Arcandor, iflas koruma başvurusunda bulundu.

Alman hükümeti, şirketin borç garanti verilmesi teklifini reddetmişti. Yaklaşık 600 milyon eurouk borcu için yeniden finansmana ihtiyaç duyan şirket, 650 milyon euroluk teminat arıyordu. Dünya genelinde 70 bin kişinin çalıştığı Arcandor'dan yapılan açıklamada, iflas koruma başvurusunun perakende birimi Karstadt ve posta ile sipariş birimlerini kapsadığı, Thomas Cook'un etkilenmeyeceği belirtildi.

Thomas Cook Sözcüsü de geçen hafta iki şirketin operasyonel ve mali olarak ayrı olduğunu vurgulamıştı. Ekonomik kriz öncesinde de sıkıntılar yaşayan şirkete, Alman hükümeti yardım etmek konusunda isteksiz davranıyor.

Hükümetin mali krizden etkilenen şirketleri desteklemek için oluşturduğu 100 milyar euroluk fondan, 1 Temmuz 2008'den önce sıkıntıda olan şirketler yararlanamıyor.

Thomas Cook'un yüzde 52'sine sahip olduğu Arcandor, 120 adet Karstadt mağazası ile Primondo posta ile sipariş şirketi ve Quelle katolag şirketine de sahip bulunuyor.