Arjantin'in enerjisini Çin finanse edecek

Çin, Arjantin'deki dördüncü nükleer enerji santraline 5.8 milyar dolarlık kaynak sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUENOS AIRES  - Arjantin, Çin ile yeni bir nükleer enerji santralinin yapımı konusunda anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Anlaşma, Arjantin'de inşa edilecek dördüncü nükleer enerji santrali ile iki hidroelektrik santralinin Çin tarafından finanse edilmesine izin veriyor. 

Nükleer santralin inşası 8 yıl sürecek

Pekin'de imzalanan anlaşmanın ardından açıklama yapan Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof, Çin'in projeye 5,8 milyar dolar finansman sağlayacağını ve nükleer santralin inşasının 8 yıl süreceğini söyledi. 

Arjantin'in devlete ait nükleer enerji şirketi Nucleoelectrica Argentina, 800 megavatlık kurulu gücü olacak "Atucha III" isimli nükleer enerji santralini, Buenos Aires'in 110 kilometre kuzeybatısındaki Zarate'de bulunan "Atucha II" nükleer santralinin yanına kuracak. 

İki hidroelektrik santraline finansman desteği

Arjantin, Çin ile ayrıca Patagonia bölgesinde inşa edilecek iki hidroelektrik santraline finansman desteği sağlaması konusunda anlaşmaya vardı. Kicillof'la Pekin'e giden Arjantin Planlama Bakanı Julio De Vido, barajların inşaatının en kısa zamanda başlayacağını söyledi. 

Halen çalışan iki nükleer enerji santrali bulunan Arjantin'de, bir nükleer enerji santrali de yapım aşamasında. Ülkenin 2001-2002 yılında yaşadığı ekonomik krizin etkilerinden kurtulamaması nedeniyle özel yatırımların azalması ve projelerin askıya alınması, Arjantin'in yatırımlara mali kaynak sağlamak için Çin gibi ülkelere yönelmesine neden oldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir