Arnavutluk'ta genel seçim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİRAN - Arnavutluk'ta komünist rejimin yıkıldığı 1991 yılından bu yana 8. kez genel seçimler düzenleniyor.

Ülke genelinde sandıklar yerel saatle 07.00'de açıldı. 3 milyon 278 bin kayıtlı seçmen 5508 seçim noktasında oy kullanacak.

Seçimlere 67 siyasi parti katılıyor. Liderliğini Başbakan Sali Berişa'nın yaptığı "İş, Refah ve Entegrasyon" isimli sağ ittifak 25 partiden oluşuyor. Edi Rama liderliğindeki "Avrupalı Arnavutluk İttifakı"nda ise 40 parti yer alıyor. Bu birleşimlerin dışında iki parti daha yarışıyor.

Seçimde güvenliği  6200 kadar polis sağlayacak.

Başkent Tiran'daki "Ürdün Misyonu" adlı seçim noktasında AA muhabirine açıklama yapan seçmenler, daha iyi gelecek ve daha çok iş imkanı beklentilerini dile getirdi.

Laç kentindeki silahli saldırıda milletvekili adayı yaralandı

Genel seçimlerin düzenlendiği Arnavutluk'un Laç kentinde seçim görevlisinin öldürüldüğü silahlı saldırıda, iktidardaki Demokrat Parti'nin (DP) milletvekili adayının yaralandığını bildirildi.

Laç Emniyet Müdürü Arben Haydarmata, saldırıda DP'nin Laç bölgesinden milletvekili adayı Mehill Fufi'nin ve bir akrabasının yaralandığını kaydetti.

Haydarmata, soruşturmanın yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Sol ittifaka öncülük eden Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama ve bu koalisyona katılan Entegre Sosyalist Hareketi Partisi Genel Başkanı İlir Meta, Laç kentine gideceklerini duyurdu.

Ülkenin diğer bölgelerinde herhangi bir olay meydana gelmedi.