Asya borsaları düşük seviyelerden toparlanıyor

Asya borsalarında dünkü satışların ardından toparlanma gözleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Asya'da hisse senedi piyasaları dünkü kayıplarını telafi etmeye çalışıyor.

Fed'in parasal genişlemeyle ilgili aldığı kararların gelişmekte olan piyasalardaki olumsuz etkisi devam ederken, Çin hisse senetleri, yüksek seyreden bankalararası faizlerin ekonomik yavaşlamayı artıracağı endişesiyle dün son 4 yılın en düşük seviyesi yakınlarına geriledi.

Çin Merkez Bankası'nın piyasalarda likidite olduğunu açıklaması Çin para piyasasına çözüm olmazken, küçük ve orta ölçekli bankaların bu durumdan olumsuz etkileneceği endişelerini artırdı.

Çin borsasında gün içinde kayıp bir ara yüzde 5'e yaklaştı, ancak bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla toparlanma yaşandı.

Şangay bileşik endeksi yüzde 0,8 azalışla 1.946,28 puanda seyrediyor.

Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,7 düşerek 12.969,34 puandan kapanırken, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1 kayıpla 1.780,63 puandan günü tamamladı.

Hong Kong'ta Hang Seng endeksi günü yüzde 1,5 düşüşün ardından artıya geçerken yüzde 0,5 yükselişle 19.914,43 puanda,  Hindistan'da Sensex endeksi de yüzde 0,8 artarak 18.685,72 puanda seyrediyor.

Dün, Çin'de likidite endişeleri ve Goldman Sachs'ın Çin'in büyüme tahminlerini düşürmesi Şangay borsasında sert satışlara neden olmuştu.