Asya hisse senetleri piyasaları yükseliyor

Asya hisse senetleri piyasalarında yükseliş eğilimi etkili oluyor. Bölge endeksleri haftalık bazda yükseliş trendini altıncı haftasında da koruyacak gibi görünüyor. Toshiba Corp. ve JPMorgan Chase & Co. tarafından açıklanan bilançoların olumlu görünümü pi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TOKYO - Japonya'nın en büyük yarı iletken üreticisi Toshiba hisseleri yüzde 3.8 oranında artış gösteriyor. Şirketin beklentilerin altında kalan bir zarar rakamı açıklaması hisselerine alım getiriyor.

Hafıza çipi satışlarındaki artış Seul Borsası'nda Hynix Semiconductor Inc. hisselerinin yzüde 7.2 oranında değer kazanmasını sağlıyor. Karında toparlanma yaşanması beklenen HSBC Holdings Plc, hisselerinde ise yüzde 2.2 oranında bir yükseliş yaşanıyor. Beklentilerden daha iyi bir satış rakamı açıklamış olan Avustralya'nın en büyük perakendecilik zinciri Woolworths Ltd.'in hisseleri yüzde 2.7 oranında artış sergiliyor.

Bu gelişmelerin ardından MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.8 oranında artışla 89.71 puandan işlem görüyor. Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 1.38, Hong Kong'ta Hang Seng endeksi yüzde 1.42 oranında ve Avustrlya S&P/ASX 200 endeksi yüzde 1.6 oranında artışla işlem görüyor.

Bugün asya piyasalarında Güney Kore, Çin, Tayvan, Vietnam ve Pakistan dışında kalan bütün borsalar yukarı yönlü bir seyir izliyor.  except in South Korea, China, Taiwan, Vietnam and Pakistan.