ATAÇ Gürcistan'a iki HES kuracak

Türk şirketi ATAÇ, Gürcistan'da iki HES kurmak için protokol imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnşaat ve enerji şirketi ATAÇ, Gürcistan'da iki hidroelektrik santrali (HES) kurmak üzere Gürcistan Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile bir protokol imzaladı.

ATAÇ şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, dün imzalanan protokol çerçevesinde Gürcistan'ın Guria bölgesinde yapımı, sahipliği ve işletmesi üstlenilen hidroelektrik santrallerinin toplam kurulu gücü 40,6 MW olacak. Kapasitesi 65 MW'a kadar genişletilebilen santrallerin inşasına Mayıs 2013'de başlanacak ve Ocak 2016'da tamamlanacak.

ATAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Libya ve Cezayir'de yürüttükleri müteahhitlik işlerinden sonra Gürcistan'da başlayacakları enerji projeleriyle yurt dışı açılımını devam ettirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

ATAÇ'ın Türkiye'de hidroelektrik santrallerinin hem inşaatını hem de işletmesini yapabilecek az sayıdaki şirketlerden biri olduğuna işaret eden Ataman, halihazırda Türkiye'de 155 MW kurulu güce sahip hidroelektrik santrallerinin de inşaatını ve işletmeciliğini üstlendiklerini ve her iki alandaki tecrübelerinin proje sürecini önemli ölçüde kısalttığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir