Atina'da hükumet protestosu

Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu kemer sıkma önlemleri protesto edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu kemer sıkma önlemlerine itiraz eden Yunanistan Komünist Partisi'ne (KKE) bağlı Panhelenik Mücadele Cephesi (PAME) protesto gösterisi düzenledi. 

Başkent Atina'da Maliye Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 gösterici, hükümet ve Yunanistan'ın kalkınma programıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Atina'ya gelen Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) temsilcilerinden oluşan Troyka heyeti aleyhinde sloganlar attı. 

PAME üyesi Thanasis Kocabasakis, yaptığı açıklamada, "AB ve hükümete karşı yaptığımız bu protesto gösterisinde, başta sigorta alanında emeklilik yaşının uzatılması ve işçiler aleyhinde alınması planlanan önlemler bizim için savaş nedenidir. Biz hükümetin uyguladığı aşırı vergilendirme, haraç ve işten çıkartma politikasına karşıyız. Bakın şu an 1,5 milyon kişi işsiz iken, 850 bin işçi maaş alamıyor. Ayrıca 300 bin kişi de sigortasız çalıştırılıyor" dedi. 

Troyka ile Yunan hükümeti arasında Salı günü başlayan Yunanistan'ın memorandumlar (yardım anlaşmaları) kapsamında uygulamaya koyduğu kalkınma programının beşinci kez değerlendirmesi çerçevesindeki temaslar önümüzdeki haftaya kadar sürecek. Görüşmelerin  tamamlanmasının ardından 13 Ekim'de Brüksel'de Avro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısı'nda Atina ile ilgili durum değerlendirmesi yapılacak.