Atlasjet, KTHY ile görüşmeleri durdurdu

Açıklamada "Çalışanların bizlerle dayanışma içinde olmadan, sadece tek taraflı iyi niyetli çabalarımızla, başarılı olamayacağımız aşikardır" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Atlasjet Havayolları, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile işbirliği görüşmelerini durdurduğunu açıkladı.

Atlasjet'in Airporthaber.com adresli web sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Şirket çalışanları ve yöneticileri ile en üst seviyede işbirliği içinde olabilmesi ile aşılabilecek bu tür şirket kurtarma krizinde, çalışanların bizlerle dayanışma içinde olmadan, sadece tek taraflı iyi niyetli çabalarımızla, bu işte başarılı olamayacağımız son derece aşikardır. Bu nedenle gelinen noktada Kıbrıs Türk Hava Yolları ile bir işbirliği görüşmelerimizi durdurma kararı aldık" denildi.

Çalışanların tavrının kendilerini çaresiz bıraktığı belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Çalışanların haklarına son derece önem vermemize rağmen, KTHY’de süregelen grevler, sendika ve çalışan personelin olayın ciddiyetini ve vahametini kavrayamamış olması ve gösterilen büyük dirençler nedeni ile hiçbir veriye ulaşamayışımız bizleri tam anlamı ile çaresiz bırakmıştır. Öte yandan uçak sahiplerinin de 'şirket batıyor' endişesi ile kontratlarını iptal etme yönüne gitmeleri olayı tam bir çıkmaza sokmuştur.

Bizler, KTHY'den gelen talep üzerine, tarafımıza herhangi bir ödeme yapılamamasına rağmen, yolcu mağduriyetlerinin önüne geçebilmek için sadece son iki gün koyduğumuz seferler ile 2000'den fazla koltuk arzı yaratarak KKTC ile Türkiye ve İngiltere arasında KTHY biletli yolcuların taşınmasını sağladık.

Ancak çalışanlarının yöneticileri ile en üst seviyede işbirliği içinde olabilmesi ile aşılabilecek bu tür bir şirket kurtarma krizinde, çalışanların bizlerle dayanışma içinde olmadan sadece tek taraflı iyi niyetli çabalarımızla bu işte başarılı olamayacağımız son derece aşikardır. Bu nedenle gelinen noktada KTHY ile bir işbirliği görüşmelerimizi durdurma kararı aldık."

22 Haziran’da ortak olmuştu

Atlasjet Hava Yolları, mali kriz içinde olan ve işletme ruhsatı Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran 2010 tarihinden itibaren üç ay süreyle askıya alınan Kıbrıs Türk Hava Yolları'na 22 Haziran'da işletme ortağı olmuştu.

KTHY Genel Müdür Vekili Altıncık istifa etti

Bu arada Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Genel Müdür Vekili Selim Altıncık görevinden istifa etti.

Şirketteki asli görevinin Genel Koordinatörlük olduğunu ve "şu an itibariyle asli görevini sürdürdüğünü" belirten Altıncık, istifa ettiği KTHY Genel Müdür Vekilliği için "zaten ek görevdi" dedi.

İstifasını dün öğle saatlerinde KTHY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na sunduğunu söyleyen Altıncık, istifa gerekçesiyle ilgili olarak, "gördüğüm lüzum üzerine" demekle yetindi.

Bu konularda ilginizi çekebilir