Avrupa Adalet Divanı'ndan flaş Hamas kararı!

Avrupa Adalet Divanı Hamas'ı terör listesinden çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Adalet Divanı, İslamcı Filistin örgütü Hamas'ın AB'nin terör listesinden çıkarılmasına hükmetti.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Adalet Divanı'nın kararında, Hamas'ın terör örgütleri listesine alınma gerekçesinin incelenmiş ve teyit edilmiş gerçek eylemler yerine, basın ve internette yer alan iddialara dayandırılması nedeniyle işlemin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Mahkeme, AB'nin Hamas'ın terör örgütleri listesinde bulunmasından kaynaklanan AB'deki mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların üç ay sonra kaldırılmasına hükmetti.

AB üyeleri bu sürede Hamas'ın terör örgütleri listesinden çıkarılması kararını temyize götürebilecek. Bu durumda üç ay olarak öngörülen süre mahkeme sonuçlanana dek uzayabilecek. AB üyelerinin bu üç aylık sürede yeni gerekçeler ileri sürerek Hamas'ı tekrar terör örgütleri listesine dahil etmeleri de ihtimaller arasında bulunuyor.

Netanyahu AB'den Hamas'ı yeniden "terör listesine" koymasını istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas, İsrail'i yok etmeyi amaçlayan eli kanlı bir terör örgütüdür. Bu emeline hiç bir zaman ulaşamaması için Hamas ile mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, söz konusu kararın yalnızca "teknik" bir karar olduğu yönündeki açıklamanın kendisini tatmin etmediğini belirterek, "AB, Hamas'ın terör örgütü olduğunu ispatla yükümlüdür. AB'nin derhal Hamas'ı terör listesine geri koymasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kararın "teknik" bir karar olması, Hamas'ın AB terör örgütleri listesinde yer alacak delil ve niteliklere sahip olmaması dolayısıyla listeden kaldırıldığı anlamına geliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir