Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

Avrupa hisse senetleri piyasaları haftanın ilk işlem gününde finans sektörü hisslerinde yoğunlaşan satışların etkisinden kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Avrupa hisse senetleri piyasasları pazartesi günü yatırımcıların bankaların sağlığına ilişkin güvenlerinde zayfılamanın devam etmesine bağlı olarak finans sektörü hisselerinde yaşanan satışlarla geriledi.

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Birleşik Avrupa Dow Jones Stoxx 600 endeksi günü yüzde 1.4% oranında düşüşle 188.67 puandan tamamladı.

Santander, Credit Suisse ve Deutsche Bank hisselerinde yüzde 2 ila yüzde 6 oranında düşüşler yaşanırken, İrlanda merkezli Bank of Ireland hisseleri yüzde 15'e varan bir düşüş yaşadı.

İrlanda hükümeti geçen hafta bir açıklama yapmış ve Bank of Ireland'a 3.5 milyar euro fon sağlayabileceğini duyurmuştu. Bank of Ireland tarafından bugün yapılan açıklamada ise Banka'nın CEO'su Brian Goggan erken emekliye ayrılacaüı ve şirketi muhtemel terketme tarihinin bu yaz olacağı ifade edildi. Bu açıklama banka'nın zor durumda olduğu endişelerini güçlendirdi. ,

Lloyds Banking Group hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybı yaşadı Banka'nın cuma günü yağtığı açıklamada iştriaki HBOS'in beklentilerin üzerinde zarar açıklayacağını duyurması sonrası cuma günü de yüzde 32.5 oranında bir değer kaybı oluşmuştu.

Ülkeler bazında endekslere bakıldığında ise İngiltere'de FTSE endeksi yüzde 1.3 oranında düşüşle 4134.75, Almanya DAX endeksi yüzde 1.1 oranında düşüşle 4366.64 ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 1.2 oranında gerileyerek 2962.22 puandan günü tamamladı.