Avrupa düzeyinde desteklere ihtiyacımız var

ECB Başkanı Draghi, "Bankalara uygulanacak testler için Avrupa düzeyinde desteklere ihtiyacımız var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, yapacakları banka testleri tamamlanmadan önce, ulusal düzeyde oluşturulacak desteklere ek olarak Avrupa'da ortak desteklerinin de devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa'daki bankalar bir yıl içinde, gelecekte yaşayabilecekleri bir krize mali yardıma ihtiyaç duymadan karşı koyma kabiliyetlerini sınayacak bazı testlerden geçirilecekler. Draghi bugün yaptığı açıklamada, "Eğer özel sektörün çözümleri zamanında ve gerçekçi bir yaklaşımla hayata geçirilemezse, kamu sektörünün de sorumluluğu var. Testlerin güvenilirliğinin sağlanması için, hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde net kamu destekleri oluşturmaya ihtiyacımız var" dedi.

Fiyat istikrarı sağlanması yetkisinin iki yönlü işlediğini belirten Draghi, enflasyon çok düştüğünde veya çok yükseldiğinde merkez bankasının harekete geçmek zorunda olduğunu da ekledi. Draghi, stres testleri için belirlenen temel parametreleri Ocak 2014 sonuna kadar Avrupa Bankacılık Kurumu (EBA) ile birlikte açıklayabileceklerini söyledi.

ECB bu ay yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 0.25'e düşürmüş ve daha da aşağı çekebileceğini belirtmişti.
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir