Avrupa Konseyi Başkanı: İngiltere'yle anlaşma hala mümkün

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB ve İngiltere arasında gelecek hafta bir anlaşmaya varılmasının hala mümkün olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında ayrılma şartları üzerinde bir anlaşmaya varmak için zamanın giderek daralmakta olduğunu, ancak gelecekteki ticari ilişkilerin konuşulmaya başlanmasını engelleyen konularda gelecek hafta bir anlaşmaya varılmasının hala mümkün olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmesinin ardından konuşan Tusk, İngiltere ile gelecekteki ilişkiler konusunda Avrupa Birliği'nin yol haritasını sunmaya hazır olduğunu, ancak ayrılma şartları üzerinde bir anlaşmaya varılamamasının bunların sunulmasını engellediğini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin İngiltere ile ayrılma şartları üzerinde bir anlaşma olmadan gelecekteki ticari ilişkileri konuşmaya başlamak istemediğini hatırlatan Tusk, "Başbakan Theresa May ile görüştüm. AB 27'nin Brexit geçiş dönemi ve gelecekteki ilişkiler konusunda yol haritalarını yarın sunmaya hazırdım. Ancak, İngiltere ve AB Komisyonu anlaşma için daha fazla zaman istediler. Zaman çok daraldı, ancak Aralık ayı AB zirvesinde bir anlaşma hala mümkün" diye konuştu.

Brexit müzakerelerinde yine sonuç alınamadıBrexit müzakerelerinde yine sonuç alınamadı