Avrupa'da PMI bekleneni vermedi

Euro bölgesi imalat PMI Temmuz'da 52.2 ile Almanya imalat PMI Temmuz'da 51.5 ile beklentilerin altında kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro bölgesi imalat PMI temmuz ayında öncü verilere göre 52.2'ye, hizmetler PMI da 53.8'e gerileyerek beklentilerin altında açıklandı.

Reuters anketine katılan ekonomistler, euro bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksinin (PMI) 52.5, hizmetler PMI'ın ise 54.2 değerini alacağını tahmin ediyorlardı.Markit'in hazırladığı euro bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Haziran'da nihai 52.5, hizmetler PMI 54.4 seviyesinde açıklanmıştı.

Almanya’da imalat sanayi yavaşladı

Almanya’nın imalat sanayi göstergesi, ihracatın gerilemesi ile Temmuz ayında yavaşladı. Almanya imalat PMI Temmuz'da 51.5, hizmetler PMI 53.7 ile beklentilerin altında

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da açıklanan öncü verilere göre imalat ve hizmet sektöründe büyüme Temmuz'da yavaşlayarak beklentilerin altında kaldı. İmalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Temmuz'da 51.5'e, hizmet sektörü PMI ise 53.7'ye geriledi.

Endeksin 50'nin üzerinde bir değer alması faaliyetlerde artışa işaret ediyor.

Euro dip yaptı
              
Reuters anketine katılan ekonomistler, Haziran'da 51.9 nihai değerini alan imalat sanayi PMI'ın bu seviyede kalacağını,hizmetler PMI'ın Haziran'daki 53.8 düzeyinden 53.9'a yükseleceğini tahmin ediyolardı. Euro verinin ardından, 1.0964 düzeyinden 1.0947'ye gerileyerek günün dip seviyesini gördü.

              

Bu konularda ilginizi çekebilir