”Avrupa'da radikal İslamcılara destek düşük”

Pew, İslamcı hareketlerle bağlantılı Avrupalı grupların, artık Avrupa'daki Müslümanların durumlarıyla ilgilendiklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- Avrupalı Müslümanlar arasında "radikal İslamcılara" verilen desteğin düşük olduğu bildirildi.

Pew Din ve Kamu Yaşamı Forumu'nun raporuna göre, Müslüman Kardeşler ve İslami Cemaat gibi İslamcı hareketlerle bağlantılı Avrupalı gruplar, artık ideolojilerinden ziyade Avrupa'daki Müslümanların durumlarıyla daha çok ilgileniyorlar.

"Cihatçılarla barışçıl İslamcılar arasındaki gerilime" dikkat çekilen raporda, Müslüman Kardeşler'le bağlantılı bazı grupların militanlara karşı polisle birlikte çalıştığı kaydedildi.

Dışarıdaki İslamcı hareketlerle bağlantıları bulunan Avrupalı grupların destekçilerinin, radikal ve Batı karşıtı olmakla suçlanan kurucu ideolojilerine pek ilgi göstermedikleri de raporda belirtildi.

Raporda, dış kaynaklı İslamcı grupların, Avrupa doğumlu genç Müslümanların baskısıyla, Avrupa meselelerine odaklandıkları; birçok genç Müslüman liderin, İsrail-Filistin çatışması gibi küresel İslami meseleler yerine Avrupa ülkelerindeki Müslümanların ihtiyaçları ve çıkarlarıyla ilgilenmeyi tercih ettikleri kaydedildi.

Çoğu İslamcı hareketin, takipçilerini, Avrupa'daki yerel ve genel seçimlere katılmaya teşvik ettiğini da raporda belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir