Avrupa'dan iyi veriler

Euro Bölgesi ve Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'dan gelen imalat PMI verileri beklentiyi aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa'dan büyümeye yönelik olumlu sinyaller geldi. Euro Bölgesi'nde öncü verilere göre Haziran ayında imalat PMI 52.5'e, hizmetler PMI da 54.4'e yükselerek beklentilerin üzerinde açıklandı. Reuters anketine katılan ekonomistler, Euro Bölgesi imalat PMI endeksinin Haziran'da 52.2, hizmetler PMI'ın ise 53.8 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı. Markit'in hazırladığı Euro Bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Mayıs ayında nihai 52.2, hizmetler PMI 53.8 seviyesinde açıklanmıştı. 

Almanya PMI da beklenti üstünde

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da açıklanan öncü verilere göre imalat ve hizmet sektöründe büyüme Haziran ayında hız kazandı. İmalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Haziran'da 51.9'a, hizmet sektörü PMI ise 54.2'ye yükselerek beklentilerin üzerinde açıklandı. 

Reuters anketine katılan ekonomistler, Mayıs'ta 51.1 nihai değerini alan imalat sanayi PMI'ın Haziran'da 51.3'e yükseleceğini, hizmetler PMI'ın ise 53'te sabit kalacağını tahmin ediyordu. Endeksin 50'nin üzerinde bir değer alması faaliyetlerde artışa işaret ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir