Avustralya'da iki bakan birden istifa etti

Avustralya Şehircilik Bakanı Jamie Briggs ile savunma malzemeleri ve bilimden sorumlu Devlet Bakanı Mal Brough görevinden istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BBC'nin haberine göre, Briggs'in istifası Hong Kong'da bir barda sergilediği davranış nedeniyle bir bayan kamu görevlisinin kendisinden şikayetçi olmasının ardından gerçekleşti. 

Haberde, eski Meclis Başkanı'nın istifasına neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Brough'ın da istifa ettiği belirtildi. 

Briggs düzenlediği basın toplantısında, geçen ay Hong Kong'a düzenlediği bir ziyaret sırasında kurmaylarıyla kalabalık bir bara gittiğini belirterek, "Uygunsuz bir davranışta bulunma niyetim yoktu" dedi. 

Kendisiyle kamu görevlisi arasında gayrimeşru bir şey yaşanmadığını belirten Briggs, söz konusu bayanın ilerleyen günlerde kendisinden şikayetçi olduğunu söyledi. 

Şikayette bulunan kamu görevlisinin adını ve olayın ayrıntılarını vermeyen Bakan Briggs, bakanlardan beklenen standartlara uygun davranmadığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Diğer yandan, Bakan Brough, 2012 yılında adı cinsel taciz iddialarına karışmasının ardından istifa eden Meclis Başkanı Peter Slipper'a ait günlük kopyalarını yasa dışı şekilde ele geçirdiği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma nedeniyle istifa etti. 

Başbakan Malcolm Turnbull yaptığı basın açıklamasında, Brough'ın istifa ederek "doğru olanı yaptığını", Briggs'in istifasından üzüntü duyduğunu ancak gelecekte hükümete katkılarını beklediğini dile getirdi.