Avustralya'daki felaketinin zararı netleşti

Ülkede bu senenin başında meydana gelen felakatin maliyeti 4,5 milyar eurodan fazla

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SYDNEY - Avustralya'daki sel felaketinin maliyeti 4,5 milyar euroyu (6 milyar avustralya doları) geçti.

Bu yılın başında ülkenin kuzey doğusunda yaşanan sel felaketinde meydana gelen zararın maliyetine ilişkin ilk tahminlerde 5,8 milyar Avustralya doları telaffuz edilmişti.

Avustralya Maliye Bakanı Andrew Fraser yaptığı açıklamada, doğal felaketin maliyetinin ilk belirlemelere göre 6 milyar doları geçmesini beklediklerini bildirdi.

Ülkenin maden bölgesi olan Queensland'deki kömür ihracatı sel felaketinden oldukça büyük zarar gördü. Kömür ihracatı ayrıca en büyük alıcı ülke olan Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen depremden de olumsuz etkilendi.

İngiltere'de enflasyon yüzde 4,5'e yükseldi

Enflasyon, son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

LONDRA - İngiltere'de Nisan ayında enflasyon, son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ülkenin Ulusal İstatistik Kurumundan (ONS) yapılan açıklamaya göre, Nisan ayındaki tüketici fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,5 artarak, yüzde 4,5'e yükseldi.

Nisan ayındaki paskalya tatili nedeniyle artan ulaşım ücretleri ile sigara ve alkol ücretlerinin enflasyon artışına neden olduğu açıklandı. 

Ancak Nisan ayında perakende satış endeksi bir önceki aya göre azalarak yüzde 5,2 oldu.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, bu yıl içinde enflasyon oranının yüzde 4 ile 5 arasında seyretmesini beklediklerini söylemişti. Merkez Bankası Başkanı Mervyn King de İngiltere'de enflasyonun bu yıl içinde yüzde 5'e kadar yükselebileceği uyarısında bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir