Avusturya kara teslim oldu

Son iki gün içinde kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu, benzer bir durumla 80 yıl önce karşılaşıldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VİYANA - Avusturya'da yoğun kar yağışı güneydeki Kaernten ve batıdaki Tirol eyaletlerinde hayatı felce uğrattı.

Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamada, son iki gün içinde kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu, benzer bir durumla 80 yıl önce karşılaşıldığı bildirildi.

Kaernten eyaletinde kar kalınlığının bir metreye ulaşması sonucu birçok yol trafiğe kapatılırken, okullar ve çocuk yuvaları tatil edildi.

Eyaletteki birçok yerleşim biriminde yoğun kar yağışından dolayı enerji hatlarının tahribata uğradığı, yaklaşık 2 bin 500 haneye elektrik verilemediği bildirildi.

Kar temizleme ekiplerinin yetersiz kaldığını belirten yetkililer, birçok yerleşim biriminin diğer yerleşim birimleriyle ulaşımının sağlanamadığını bildirdiler.

Ulusal Meteoroloji Merkezi, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği tahmininde bulundu ve halkı çığ tehlikesine karşı uyardı.

Güney ve batı eyaletlerinde yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken başkent Viyana'da hava aralıklı olarak yağmurlu geçiyor.