Avusturya'da koalisyon hükümeti görev başında

Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisi (ÖVP) arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerinin ardından kurulan büyük koalisyon hükümeti göreve başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Avusturya'da 29 Ekim'de yapılan seçimlerin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisi (ÖVP) arasında başlayan koalisyon görüşmelerinin ardından kurulan büyük koalisyon hükümeti bugün resmen göreve başladı. 

Başbakan ve SPÖ lideri Werner Faymann ile Başbakan Yardımcısı ve ÖVP lideri Michael Spiendelegger, Başbakanlık'ta koalisyon sözleşmesini imzaladıktan sonra kabine üyeleriyle tarihi Hofburg Sarayı'na geçerek Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in önünde yemin etti ve mazbatalarını aldı. 

Yeni kabinenin en büyük sürprizi Dışişleri Bakanlığı görevine 27 yaşındaki Sebastian Kurz'un seçilmesi oldu. Halk Partili Kurz, son dört yıl içinde İçişleri Bakanlığı'nda Uyum Sekreteri olarak görev yapıyordu. 

Kurz'un bakanlığa getirilmesiyle eski Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı'nı üstlendi.    

Yeni kabine ile ilgili yapılan açıklamaya göre, koalisyon hükümetinde bakanlıklar şu şekilde dağılıyor: 

Başbakan Werner Faymann, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Michael Spindelegger, Aile Bakanı Sophie Karmasin, Tarım Bakanı Andrae Rupprechter, Adalet Bakanı Wolfgang Brandstetter, Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Ekonomi ve Bilim Bakanı Reinhold Mitterlehner, İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, Federal Eğitim Bakanı Gabriele Heinisch-Hosek, Altyapı Bakanı Doris Bures, Sosyal İşler Bakanı Rudolf Hundstorfer, Federal Savunma Bakanı Gerald Klug, Sağlık Bakanı Alois Stöger. 

Bu konularda ilginizi çekebilir