Azerbaycan'da benzine zam

Azerbaycan'da benzin fiyatları zamlandı. Telekomunikasyon fiyatlarında ise indirime gidildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Azerbaycan Devlet Tarife Konseyi'nden yapılan açıklamada, Konsey'in yaptığı son toplantıda petrol ürünleri ve benzin fiyatlarının fiyat güncellenmesinin müzakere edildiği ve bazı ürünlere belli oranda zam uygulanacağı belirtildi. 

Açıklamada, 95 oktan benzinin litre fiyatının 3 Aralık 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 0.8 manat (yaklaşık iki lira), 92  oktan benzinin 0.7 Manat, mazotun ise 0.6 manat olarak belirlendiği bildirildi. 

Azerbaycan'da benzin fiyatlarına en son zam 2007 tarihinde yapılmıştı. Yeni yapılan yaklaşık yüzde 30 zam öncesinde 95 oktan benzin 0.6, 92 oktan benzin 0.55, mazot ise 0.45 manata satılıyordu. 

Telekomunikasyon fiyatlarında indirim

Tarife Konseyi'nin petrol ürünleri ve benzinin görüşüldüğü toplantısında telekominikasyon fiyatları da gündeme geldi. Yapılan müzakerelerin ardından telefon ücretlerine belli oranlarda indirim uygulanmasına karar verildi.  

Şehirlerarası ve uluslararası görüşmelerde, faks fiyatlarında yüzde 10-30 arasında indirimlerin yapıldığı yeni uygulamanın, 1 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir