Babacan, Bakiyev'le görüştü

Bakan Babacan, iki ülke arasında siyaset alanındaki ilişkilerin iyi seviyede olduğunu, ekonomik ilişkilerin de hızla geliştiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİŞKEK - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev ile bir araya geldi.

Babacan-Bakiyev görüşmesi Devlet Başkanlığı Sarayında yapıldı. Babacan görüşmede, Bakiyev'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün selamını iletti ve "dost ve kardeş ülke" Kırgızistan'ın kendisine ve heyetine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok özel olduğunu belirten Babacan, "Tarihten gelen çok güçlü dostluğumuz ve kardeşliğimiz var. Ben dün uçaktan indiğimden itibaren kendimi evimde hissediyorum" dedi.

İki ülke arasında siyaset alanındaki ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu, ekonomik ilişkilerin de hızla geliştiğini söyleyen Babacan, eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliğinin önemine işaret etti.

Babacan, "Kırgızistan halkı mutluysa, bizde mutluyuz. Kırgızistan'daki istikrar ve refah bizleri mutlu ediyor" diyerek, Kırgızistan'daki olumlu değişimi, dönüşümü ve reform sürecini yakından memnuniyetle izlediklerini kaydetti.

Kurmanbek Bakiyev de, Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu belirterek, Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi ve Kırgızistan'daki Türk iş adamlarının faaliyetlerine değindi. Bakiyev, iki ülkenin uluslararası alanlarda birbirine destek verdiğini ifade ederek, bundan sonra da böyle olacağını kaydetti. Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.