Bahreynli Fon'dan Tiryaki Agro'ya 50 milyon dolar

Gaziantepli Tiryaki, kaynağı pozisyonunu güçlendirecek yatırımlar için kullanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bahreyn merkezli alternatif yatırım firması Investcorp Banks BSC, Gaziantep'te bakliyat üretim ve ticareti konularında faaliyet gösteren Tiryaki Agro'ya 50 milyon dolar tutarında yatırım yapacak.

Investcorp'tan e-posta ile yapılan açıklamada "Sermayenin büyük bir kısmı, Tiryaki Agro'nun büyümesini güçlendirip, bölgede taze pazarlara girişini destekleyecek yeni varlıklara yapacağı yatırımlar için kullanılacak" denildi.

Investcorp'un Başkanı Muahmmed el Shroogi, "Tiryaki, Türkiye'deki ilk yatırımımız. Investcorp'un büyümesi için Türkiye'de birçok fırsat görüyoruz" dedi.

Tiryaki Agro Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise "Büyümemiz için önümüzde birçok alternatif vardı. Ancak büyümemize yardımcı olacak güçlü olanakları olan, eşsiz bir anlayışa sahip İnvestcorp'u seçtik" dedi.

2009 yılında hazırlanan Fortune 500 listesine göre Türkiye'nin en büyük 90'ıncı şirketi olan Tiryaki Agro, kendi sektöründe ülkenin en büyük ihracatçısı konumunda bulunuyor. 3 ilde 5 ayrı üretim tesisi bulunan firmanın yıllık 2 milyon tonun üzerinde işlem hacmi bulunuyor. 2010 için 800 milyon doların üzerinde ciro hedefleyen firma, yağlı tohum, bakliyat, tahıl, yem ve kuruyemiş alanlarında faaliyet gösteriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir