Bakan Çelik, Mohamed Al-Salim ile bir araya geldi

Ummanlı bakanla bir araya gelen Çelik, çağımızda hiçbir ülkenin kendi tecrübeleri ve bilgisiyle yetinemediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Umman Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Abdullah bin Mohamed Al-Salim ile bir araya geldi.

Bakan Çelik, Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, çağımızda hiçbir ülkenin kendi tecrübeleri ve bilgisiyle yetinemediğini söyledi.

Ülkelerarası temas ve diyaloğun birikim ve tecrübelerin paylaşımına vesile olduğunu ifade eden Çelik, Türkiye'de cumhuriyetle yaşıt bir diyanet teşkilatı bulunduğunu, bunun dost ve kardeş ülkeler için de önemli imkan sunduğunu belirtti.

Din hizmetleri alanında tüm ülkelerle diyalog ve temastan yana olduklarını vurgulayan Bakan Çelik, ''Umman'la bu temasın ilk olması bizi üzmekte ama umarım iyi bir başlangıç olur'' dedi.

Al-Salim de İslam ülkelerinin dünyaya birlikte bir mesaj vermeleri ihtiyaç olduğunu, bunun da hoşgörü ve birlikte yaşamayı temel alması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Umman için özel bir yeri olduğunu dile getiren Al-Salim, bu dostluğun karşılıklı iş birliğine dönüşmesini beklediklerini kaydetti.

Devlet Bakanı Çelik, Al-Salim'in sözleri üzerine, İslam'ın hiç hak etmediği ithamlarla karşı karşıya kaldığı bir süreç yaşandığını dile getirdi.

Bu sis ve bulutların kaldırılması için bu tür temasların son derece önemli olduğunu vurgulayan Çelik, ''Kendi aramızdaki sorunlar azaldığında dünyaya verilecek mesaj da olumlu olacaktır'' diye konuştu.