Bakiyev taraftarları valiliği bastı

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Bakiyev'in halen Kazakistan'ın Taraz şehrinde bulunduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA – Kırgızistan'da, devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in ülkeyi terk etmesinin ardından akrabaları ile taraftarlarının, Celalabad eyalet valiliği binasını işgal ettiği bildirildi.

Öte yandan, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan'ın devrik lideri Kurmanbek Bakiyev'in halen Kazakistan'ın Taraz şehrinde bulunduğunu bildirdi.

Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, Kırgızistan'ın devrik lideri Bakiyev halen Kazakistan'ın Taraz şehrinde bulunuyor.

Bazı haber ajanslarının, Bakiyev'in Türkiye'ye ya da üçüncü bir ülkeye gittiğine dair haberler yaptığını, bunların doğru olmadığını bildiren Kazak yetkililer, Bakiyev'in Kazakistan'dan ayrılmadığını, bu konuda bir girişimin de söz konusu olmadığını bildirdi.

Bakiyev'in, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşmek istediğini kaydeden yetkililer, bu taleple ilgili son durum hakkında bilgi vermedi.

 

Bakiyev taraftarları valiliği bastı

Kırgızistan'da, devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in ülkeyi terk etmesinin ardından akrabaları ile taraftarlarının, Celalabad eyalet valiliği binasını işgal ettiği bildirildi.

Bakiyev'in kadın akrabalarıyla taraftarlarından oluşan 30-50 kişilik bir grubun, Celalabad eyalet valiliğini işgal ettiği ve geçici hükümet tarafından atanan valiyi rehin aldığı belirtildi. Valinin bir süre sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.

Tutuklanan eski Savunma Bakanı Bakıtbek Kalıyev'in serbest bırakılmasını isteyen grup, olay yerine gelen geçici hükümetin İçişleri Bakanı Bolot Şernoyazov'u sopayla dövdü. Bakanın polisin yardımıyla oradan uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Kırgızistan'da 7 Nisan olayları sırasında 84 kişinin ölümünden sorumlu tutulan devlik liderin kardeşi ve özel koruma müdürü Canıbek (Janış) Bakiyev'in hala bulunamadığı belirtiliyor.

Öte yandan, yerel basında çıkan haberlere göre, geçici hükümetin İçişleri Bakanı Şerniyazov'un yönetimindeki özel harekat timleri, dünden beri Teyyit köyünde, Bakiyev'e ve yakınlarına ait dört evde arama yapıyor.

Yerel televizyonu da işgal ettiler

Kırgızistan'da, devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in ülkeyi terk etmesinin ardından akrabaları ile taraftarlarının, Celalabad eyalet valiliği binasından sonra yerel televizyon kurumunu da işgal ettiği bildirildi.

Bakiyev'in kadın akrabalarıyla taraftarlarından oluşan 200 kişilik bir grup, Celalabad'daki televizyon kurumunu işgal etti.

Eski valinin göreve başlamasını ve Bakiyev'in ülkeye getirilmesini isteyen göstericiler, istifa mektubunun sahte olduğunu ileri sürüyor.

Valilik ve televizyon kurumunun boşaltılması için polisin herhangi bir müdahalesinin olmadığı kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir