Ban Ki-mun, Kıbrıs konusunda Türkiye'ye teşekkür etti

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde Davutoğlu'na Türkiye'nin Kıbrıs'ta iki lider arasında devam eden müzakere sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiği bildirildi.

BM'den yapılan açıklamada, Ban'ın, BM Güvenlik Konseyi'ndeki Ortadoğu konulu toplantı için dün BM'de temaslarda bulunan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede "Kıbrıs, Irak, Ortadoğu, Gürcistan, Afganistan-Pakistan, Medeniyetler İttifakı girişimi" konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Ban'ın, BM'nin himayesinde Kıbrıs'ta devam eden barış sürecine Türkiye'nin ve kendisinin verdiği destekten dolayı Davutoğlu'na teşekkür ettiği kaydedilerek, Genel Sekreterin süreci yakından izleyip desteklediğini, ilerleme sağlanması yönünde umutlu olduğunu söylediği bildirildi.

Davutoğlu dün Ban ile görüşmesinin ardından BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreterle oldukça kapsamlı bir görüşme yaptıklarını, pek çok konuyla birlikte adadaki müzakerelerde ulaşılan noktayı kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söylemişti.