Ban'dan işbirliği çağrısı

Ban Ki-moon 'Suriye'deki savaşı bitirmek için beş ülke işbirliği yapmalı' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye'de savaşa son verilmesi için beş ülkeye işbirliği çağrısında bulundu.

BM Genel Kurulu'nun 70. dönem toplantılarının açılış konuşmasını yapan Ban Ki-moon, Suriye'de savaşın bitirilmesi ve barış dönemine geçiş için Türkiye, Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve İran'ı, Suriye'deki savaşı bitirmek için uzlaşarak işbirliği yapmaya çağırdı.

Konuşmasında göç krizine de değinen Ban Ki-moon, Avrupa ülkelerinden, krizin çözümü için daha fazla çaba harcamalarını istedi.

İklim değişimi konusunda da uyarılarda bulunan Ban Ki-moon, sera gazı salımlarının sınrlandırılması için ulusal düzeyde belirlenen hedeflerin, potansiyel bir tehlikenin bertaraf edilmesi için yeterli olmadığını söyledi.

Dünyanın önünde iki seçenek olduğunu vurgulayan Ban-Ki moon, "Ya daha iddialı hedefler belirleyeceğiz, ya da hava sıcaklığının sanayi öncesi döneme kıyasla küresel düzeyde iki derece artması riskini göze alacağız. Ancak bilim insanları bu sınırın aşılmaması uyarısında bulunuyor" dedi.