Başbakanı Sarkozy'nin dinlendiğini biliyormuş

Fransa Başbakanı Ayrault telefon dinlemelerden haberdar olduğunu itiraf etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin telefonlarını yargı kararı ile dinlemeye alındığından haberdar olduğunu itiraf etti. 

Ayrault, France 2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Sarkzoy'nin telefonlarının dinlemeye alındığından haberdar olduğunu belirtirken, konuşmaların içeriğiyle ilgili bilgisi olmadığını söyledi. 

Başbakan Ayrault, Adalet Bakanı Christiana Taubira'nın da dinlemelerden haberdar olduğunu ifade etti. Taubira, daha önce telefon dinlemeleriyle ilgili bilgisi olmadığını iddia etmişti. 

Sarkoyz'nin, özellikle avukatı Thierry Herzog ile telefon görüşmelerinin yargı kararıyla dinlenmesine muhalefet ile yargı çevreleri sert tepki göstermişti.  

Fransa Ulusal Barolar Birliği ve Ulusal Hakimler Sendikası da telefon dinlemelerini kınayan açıklamalar yaparak, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın duruma müdahale etmesini istemişlerdi. 

Le Monde gazetesi, sorgu hakimlerinin kararıyla Sarkozy ve iki bakanının telefonlarının, Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin 2007'deki seçim kampanyasına destek verdiği suçlaması kapsamında dinlemeye alındığını yazmıştı. 

Sarkozy'nin, avukatı ile yaptığı ve dinlenen telefon görüşmeleri sırasında, eski cumhurbaşkanı hakkında açılan başka bir davayla ilgili olarak içeriden bilgi alabilmek için Yargıtay'dan savcı Gilbert Azibert ile temasa geçtiği ortaya çıkmıştı.