Batı Afrika'nın en büyük doğalgaz rezervi bulundu

Senegal’in Saint-Louis bölgesinde 450 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu belirten Senegal Cumhurbaşkanı Sall, bu miktarın Batı Afrika'daki en büyük doğalgaz rezervi olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Senegal’in Saint-Louis bölgesinin kuzeybatısında 450 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu, ortaya çıkarılan bu miktarın Batı Afrika’daki en büyük doğalgaz rezervi olduğunu söyledi.

Sall, yaptığı açıklamada, "Senegal’in Saint-Louis bölgesinin kuzeybatısında 450 milyar metreküp doğalgaz bulundu. Ortaya çıkarılan bu miktar, Batı Afrika’daki en büyük doğalgaz rezervidir" dedi.

Senegal devletinin hidrokarbon şirketi olan PETROSEN ile ABD'li Kosmos Enerji Şirketi'nin, Senegal'in kuzeybatısında doğalgaz bulmalarını takdir ettiğini belirten Sall, elde edilen bu başarının, devletin yürüttüğü kalkınma ve yeniden yapılanma planını güçlendirdiği ve bulunan bu rezervin istihdama da önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

ABD'li Kosmos Enerji Şirketi, internet sayfasından yaptığı açıklamada, Moritanya ve Senegal sınırında önemli miktarda bir doğalgaz rezervinin bulunduğunu bildirmişti.