Belçika'da bombalı saldırı

Liege'de düzenlenen el bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti; 75 kişi de yaralandı. Saldırının terör eylemi olmadığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Belçika'nın Liege kentinde el bombasıyla düzenlenen saldırıda, 4 kişi yaşamını yitirdi, 75 kişi de yaralandı.

Bombalı saldırının mahkemeye çıkarılan bir tutuklunun kaçırılması amacıyla düzenlendiği üzerinde duruluyor.

Görgü tanıkları ve polis kaynaklarına göre, el bombaları ve kalaşnikof tüfekleri kullanan saldırganlardan Nordine Amrani intihar ederken, rehine alarak kaçmaya çalışan diğer saldırganın yakalanmasına çalışılıyor.

Liege kentinin adalet sarayı bitişiğindeki işlek meydanı Saint-Lambert'de 4 el bombası patlatarak ve kalaşnikof tüfekleriyle ateş açarak etrafı cehenneme çeviren saldırganların, Eylül 2008'de 58 ay hapse mahkum edilen arkadaşlarını kaçırmaya çalıştıkları belirtildi. Kent halkını evlerinden çıkmamaları için uyaran polis, dışarda bulunanların da dükkanlara ya da devlet binalarına sığınmalarını istedi.

Liege Savcısı Danielle Reynders, saldırıda ölenlerin 15 yaşındaki bir erkek çocuk, 17 yaşındaki genç bir kız ve 75 yaşındaki bir kadının olduğunu, ölen 4 kişi arasında saldırganın da bulunduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Peter Mertens, saldırının terörist bir eylem olmadığını söyledi. Mertens, saldırıyı düzenleyenin tek kişi olduğunu ve olayda hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir