Belçika'daki PKK kadro ve finansman mercek altında

PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında dernek ile teröristlerin kullandıkları öne sürülen 4 eve eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Terör örgütüne finansman ve kadro sağlanmasına yönelik geçen mart ayında yapılan operasyonun ardından Belçika'da PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.

Belçika Federal Polis Birimleri, Liege kentinde faaliyet gösteren terör örgütünün uzantısı olduğu bildirilen bir dernek ile teröristlerin kullandıkları öne sürülen 4 eve eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Yaklaşık 50 polisin katıldığı operasyonlarda, terör örgütü tarafından finansman ve kadro temini amacıyla kullanıldığı öne sürülen dernekte bulunan örgütsel dokümanlara ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu bildirildi.

Öte yandan, Liege kentinde terör örgütü kadrolarının gizlendikleri belirlenen 4 evde yapılan aramalarda  Murat G. ve Sait A. isimli örgüt mensuplarının gözaltına alındıkları, ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Belçika güvenlik güçleri 4 Mart 2010 tarihinde, gerçekleştirdikleri geniş çaplı operasyonlarda, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal ile Adem Uzun'un da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Belçika adli makamları tarafından daha sonra serbest bırakılan bu kişilerin halen Brüksel'de sürmekte olan soruşturma ve dava süreci kapsamında, Liege kentinde terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen örgütsel dokümanların önemli olduğuna dikkat çekiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir