Beraat etti ama...

İtalya'da 8 yıl süren dava Amanda Knox'un zaferiyle sonuçlandı ama birçok kişi onun suçlu olduğunu düşünüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kamuoyunun yıllardır gündeminde olan bir dava sonuçlandı.

İtalya'da 8 yıl süren dava Amanda Knox'un zaferiyle sonuçlandı. 

İtalya'nın en yüksek temyiz mahkemesi Amanda Knox ve Raffaele Sollecito'yu, İngiliz öğrenci Meredith Kercher cinayetinde suçlu bulan kararı geri çevirdi. Bu karar uzun süren davada nihai sonuç niteliği taşıyor.

Uluslararası kamuoyunun yıllardır gündeminde olan bir dava sonuçlandı.

İtalya'nın en yüksek temyiz mahkemesi Amanda Knox ve Raffaele Sollecito'yu, İngiliz öğrenci Meredith Kercher cinayetinde akladı.
Mahkeme, Knox ve Raffaele Sollecito'nun cinayet suçunu işlemediklerine hükmetti. ABD'li Amanda Knox ve o dönemdeki İtalyan erkek arkadaşı Raffaele Sollecito 2009 yılında suçlu bulundu. Knox 26 yıl, Sollecito ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2011 yıllında ise mahkumiyet bozuldu ve çift serbest kaldı. Ancak mahkumiyet kararı geçen yıl başka bir mahkeme tarafından yeniden onaylandı.

Şimdi yüksek mahkemeden çıkan beraat kararı, ülke gündemini 8 yıldır dönem dönem meşgul eden davada nihai bir sonuç niteliği taşıyor.

Amanda Knox, mahkemenin kararının ardından büyük bir rahatlama hissettiğini söyledi. Meredith Kercher'in ailesinin avukatıysa beraat kararıyla İtalyan adalet sisteminin yenilgiye uğradığını söyledi.

İngiliz öğrenci Kercher, İtalya'da Knox ile paylaştığı dairede 2007 yılında bıçaklanarak öldürülmüştü. Amanda Knox ve İtalyan erkek arkadaşı Rafealle Sollecito öğrenciyi cinsel ilişkiye zorlamak ve öldürmekle suçlanıyordu.

Olay gecesi evde olduğu ve Kercher'e tecavüz ettiği otopside anlaşılan Fildişi Sahilli Rudy Guede ise Almanya'da yakalanıp, İtalya'ya iade edilmişti.

Tecavüz ve cinayet suçlamaları karşısında, hızlı yargılanma yolunu seçen Guede, cinayet suçlamasını reddetse de önce 29 yıl hapis cezası
almış ardından bu cezası 2009'da 16 yıla indirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir