Beyaz Saray'da panik!

ABD’de Beyaz Saray yakınlarında meydana gelen patlama Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis’i alarma geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’de Beyaz Saray yakınlarında meydana gelen patlama Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis’i alarma geçirdi.

ABD Başkanı Barack Obama ailesiyle birlikte sabah saatlerinde, Alabama eyaletinde Selma kentindeki “Kanlı Pazar” yürüyüşüne katılmak üzere helikopterle Beyaz Saray’dan ayrılmaya hazırlanırken büyük bir patlama sesi duyuldu.

Obama’nın Beyaz Saray’dan helikopterle ayrılışını görüntülemek için sarayın bahçesinde bekleyen medya mensupları patlamanın ardından basın odasına geri gönderildi. 

Gazetecilerin bulunduğu odanın kapısı kilitlenirken Beyaz Saray’a giriş ve çıkışlar da bir süreliğine durduruldu. Beyaz Saray’ın güneyinde bulunan cadde trafiğe kapatılırken, sokak üzerinde bulunan dükkanlar da bir süreliğine kapatıldı.

Patlamanın Beyaz Saray yakınlarındaki hediyelik eşya satan bir kamyonda meydana gelen yangın esnasında oluştuğu anlaşıldı.

Gizli Servis birimlerinin gerekli güvenlik önlemleri almasının ardından ABD Başkanı Obama ve ailesi, Beyaz Saray’dan başkanlık uçağı Air Force One’ın bulunduğu Maryland’e bu kez zırhlı makam aracıyla gitti.

Virginia’da ikamet eden Güney Koreli bir aileye ait olduğu öğrenilen kamyonun tamamen yandığı belirtildi.