Bill Gates 'ekmeğin fiyatını' bilmiyor

Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates'in gündelik gereksinimlerin fiyatlarını bilmediği ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, konuk olduğu ünlü televizyoncu Ellen Degeneres’in programında, gündelik gereksinimlerin fiyatlarını bilemedi.

Voice of America'nın haberine göre, programın bir bölümünde Gates’ten evlerde her gün tüketilen bazı ürünlerin fiyatlarını tahmin etmesi istendi. En son süpermarket ziyaretinin uzun yıllar önce olduğunu söyleyen Gates beş üründen dördünün fiyatını bilmeyi başaramadı.

Bir dolarlık hazır pilav ürününün fiyatını 5 dolar olarak tahmin eden Gates, 20 dolarlık çamaşır deterjanına 4 dolar, 9 dolarlık donmuş pizza hamuruna 22 dolar, 4 dolarlık cips sosuna ise 10 dolar fiyat biçti. Gates’in doğru tahmin ettiği tek ürün 4 dolarlık diş ipi oldu.

Gates programda bugüne dek yaptığı en çılgın üç harcamanın, Porche araba, özel uçak ve evindeki trambolin odası için olduğunu da açıkladı.

Kişisel varlığı 92 milyar dolar olan dünyanın en zengin ikinci insanı Bill Gates, eşiyle birlikte yoksul ülkelere sağlık ve eğitim yardımı sağladığı vakfına bugüne kadar 40 milyar dolar bağış yaptı.

Bill Gates: Önce Amerika politikası beni endişelendiriyorBill Gates: Önce Amerika politikası beni endişelendiriyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir