Bin Ladin'i hedef gösterdi

Libya'daki ayaklanmaların 8. gününde Kaddafi tekrar halka seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya lideri Muammer Kaddafi, devlet televizyonundan halka seslendi. Kaddafi, Libya'daki göstericilerin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti.

Sert çatışmaların ardından ülkesinin büyük bölümünde kontrolü kaybeden Kaddafi, Libya devlet televizyonuna telefon ile yaptığı açıklamada, "Libya'nın çocukları" olarak nitelendirdiği ölenlerin yakınlarına taziyelerini sundu. 

Kaddafi'nin telefon bağlantısı üzerinden yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

- Protestocu çocuklar yanlış yollara itiliyor. İngiltere kraliçesi benden daha uzun iktidarda kaldı, aynı şey Afganistan'da da oluyor. Libya'daki ayaklanmayı El Kaide yönetiyor.  

El Kaide çocuklarınızı kandırıyor

- Ülkede yerel komiteler kurulmalı El Kaide sizin çocuklarınızı kandırıyor, bunlar çılgın insanlar. Çocuklarınızı sokaklardan toplayın, onları rehabilite edin.

- Beni hayal kırıklığına uğratmayın yoksa çok sinirleneceğiz. Zaviye'de tarihimiz yok ediliyor, bankalar kapanmış durumda. 

- Kendilerini güvende hissetmeyen Libyalılar bunu söylediği için kendilerinden utanmalı. Libya herkesin gıpta ettiği, imrendiği bir ülkeydi. Yaşanan bütün olayların temeli El Kaide’dir. ABD de bu insanların peşinde. Ülke bu insanlardan temizlenmeli.

- Evlerinizden çıkın, çocuklarınızla konuşun ve onları evlerine çağırın. Ellerinde silahlar var, karakollara saldırıyorlar. Bütün bunların sebebi aşırı uyuşturucu kullanımı. Kardeşlerim lütfen kendinize geliniz.

- İç karışıklıktan Bin Ladin sorumlu. Bu eylemlerde tamamen genç insanlar sömürülüyor. Bin Ladin daha önce de gençleri sömüreceğini söylemiş bir kişi.

- El Kaide militanları, gençlerin kahvelerine sütle birlikte halüsinasyona yol açan haplar katarak onları kullanıyor.

Protestocuların silahlarını ellerinden alın

- Anayasa oldukça açık. Protestocuların silahlarını ellerinden alın. Mantıklı hiçbir insan yönetimine karşı protestolara katılmaz.

- Bin Ladin zaten daha önce de neler yapacağını söylemiş, 20 yaşın altındaki gençleri kullanacağını söylemişti.

-"Suçlu Bin Ladin, El kaide"

- Bin Ladin eskiden Libya dışına saldırıyordu. Şimdi Libya’ya saldırıyor. Bin Ladin’e uyanlar kendilerinden utanmalı.  

 - Libya'da olanlar halk harekatı değil El Kaide terörizmi

 İktidarı size devrediyorum kendi sorunlarınızı çözün

 - Petrol üretimi durunca ne olacak düşünüyor musunuz? Bütün bunlar ülkemizde nasıl oluyor? Komiteler kurulmalı. Zaviye kasabası gibi diğer kasabalarda komiteler kurulmalı. 1977’den bahsetmiyorum. İktidarı size devrediyorum. Kendi sorunlarınızı istediğiniz gibi çözebilirsiniz.

Halkın değil El Kaide'nin iktidarı

- Şu anda olan, halkın iktidarı değil, El Kaide’nin iktidarıdır. Bütün Irak’ı Saddam yüzünden, Afganistan’ı Taliban yüzünden yerle bir ettiler. Bütün bu topraklarda El Kaide’nin peşindeler. El Kaide bugün Zaive’de çocukları kandırıyor. Bunlar çılgın insanlar. Ülkeniz yıkılsa da önem vermezler.

Her yerde silah satılıyor

Zaviye’nin tamamen yıkılmasından mutlu olan kesimler var. Oysa burada tarihimiz yok ediliyor. Bir kez daha söylüyorum; 1977’de iktidarı size devrettim. Ülkenizde barış mı savaş mı var sizin probleminiz. Hiç kimse ülkenin bugünkü durumuna geleceğine inanmazdı. Bazıları bu durumdan çok memun. Bankalar ve okullar kapandı. Her yerde silahlar satılıyor.

Bu sizin seçiminiz

- Ülkenize bunların olmasını görmek istiyorsanız bu sizin seçiminiz. Size kutlu olsun. Ancak bunu nasıl istiyorsunuz anlamıyorum. Sizden bir kez daha dışarı çıkıp çocuklarınızı dışarıdan toplamanızı istiyorum.

-İsyancıları mahkemelere verin. Çocuklarınızı bırakın rehabilite edelim. Bakın nasıl değişecekler. Kız kardeşlerim, aydınlar çocuklarla konuşmalı. Onlara mantığın ışığını göstermeli. Bu saçmalıkları göstermeli. Bir kez daha öldürülen 4 askerin ailesine baş sağlığı diliyorum.

Ladin ölenleri geri getirecek mi?

- Bin Ladin ölenleri geri getirebilecek mi? Bin kişinin öldüğü Zaive bütün aşiretlerin başkentidir. Bu isyan devam ederse çok kızgın olacağız. Ülkeyi yıkıma uğratacağız.

Bu konularda ilginizi çekebilir