Bir ülkede daha rehine krizi

Avustralya'nın Sidney kentinde bir kafeye baskın yapılması sonrası yaşanan rehine krizinin benzeri Belçika'nın Ghent kentinde yaşanıyor. Ghent'te bu sabah silahlarıyla bir binaya giren 4 saldırgan, bir kişiyi rehin aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belçika'nın Gent kentinde kimliği belirsiz silahlı dört kişinin bir daireye girerek içeridekileri rehin aldığı bildirildi. Belçika polisinden yapılan açıklamada, söz konusu olayın bir terör eylemi olmayabileceği belirtildi.

Belçika polisinden yapılan açıklamada, "Bu aşamada, olayın terör saldırı olduğuna işaret eden bir durum yok" denildi.

"Terör saldırısı değil"

Gent savcılık sözcüsü Annemia Serlippens, basına yaptığı açıklamada, "Bunun terör (saldırısı) ya da IŞİD'le bağlantılı olduğu yönünde kesinlikle herhangi bir bulgu olmadığını vurgulamak istiyoruz. Sidney'deki olaylarla aynı türde değil" dedi. 

Bu sabah Gent'in Dampoort bölgesinde silahlı 4 kişinin bir eve baskın düzenlediği ihbarı üzerine bölgede güvenlik koridoru oluşturan polis, çevredekilere evlerini terketmemeleri uyarısında bulundu. 

Gent polis sözcüsü Manuel Mugica-Gonzalez basına yaptığı açıklamada, "Silahlı 4 kişi bir evi işgal etti. Hala evdeler fakat içerde neler yaşandığı konusunda net bir bilgi yok. Güvenlik kordonu oluşturduk ve bu bölgede ikamet edenlere güvenlikleri için evlerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulunduk. Şimdilik kimse tahliye edilmedi" dedi. 

"Uyuşturucu çetelerinin hesaplaşması olabilir"

Polis, olayın uyuşturucu çetelerinin hesaplaşması olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bazı görgü tanıkları polisin müdahalesi öncesinde evden bir kişinin elleri ve gözleri bağlı olarak çıkarıldığını söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir