Birleşmiş Milletler'den İsrail'e çağrı

Ban Ki-mun ve yardımcısı John Holmes, İsrail'e Gazze'de sürdürdüğü ablukayı kaldırması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes, İsrail yönetiminin Gazze'de sürdürdüğü ablukayı insani nedenlerle kaldırması gerektiğini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini kaydederek, İsrail yönetiminin Gazze'ye gönderilen insani yardımın sınır kapılarından geçişine izin vermesini ve bu yönde yaptığı daha önceki çağrıların İsrail tarafından dikkate alınmasını istedi.

Ban açıklamasında, Filistin tarafından İsrail'e yapılan roket saldırılarını da kınayarak saldırıların sona ermesi gerektiğini söyledi.

Holmes da yaptığı açıklamada, sınır kapılarının kapalı olmasının ''kabul edilemez'' olduğunu belirterek ''Gazze'de sivil nüfusun sıkıntılarını daha da arttıran ve onları daha da zor duruma sokan önlemler kabul edilemez ve derhal kaldırılmalıdır'' dedi.

BM Genel Sekreteri Ban, bu hafta İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i telefonla arayarak BM yardım görevlilerinin Gazze'ye geçişlerine izin verilmesi gerektiğini belirtmişti.