BM Genel Kurulu ekonomik krizi tartışacak

BM Genel Kurul Başkanı Miguel D'Escoto Brockmann başkanlığında düzenlenecek konferansa 192 BM ülkesinin temsilcisinin davet edildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Kurulunda Haziran ayının başında dünyada yaşanan mali ve ekonomik kriz, krizin kalkınmaya olan etkisi ve çözüm yolları tartışılacak.

BM Genel Kurul Başkanı Miguel D'Escoto Brockmann başkanlığında düzenlenecek konferansa 192 BM ülkesinin temsilcisinin davet edildiği bildirildi.

Genel Kurul Başkanının Sözcüsü Enrique Yeves tarafından gazetecilere verilen bilgiye göre, Genel Kurulda 1-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek konferansta "dünyada mali sektörde yeniden güven ve ekonomik büyüme sağlama, istihdamı arttırma, yoksulları koruma, küresel ticaretin ve yatırımların teşvik edilmesi, sürdürülebilir ekonomik toparlanmaya geçilmesi, küresel mali ve ekonomik sistemin reform edilmesi" gibi konuların ele alınacağı belirtildi.

Nikaragua'da eski Sandinista yönetiminde 11 yıl dışişleri bakanlığı yapan 76 yaşındaki Katolik rahip Brockmann, geçen yıl Genel Kurul Başkanlığına seçilmesinden bu yana dünyada yeni bir ekonomik ve mali sistemin kurulması gerektiğini belirterek kapitalist düzenin ihtiyaçlara yanıt vermediği görüşünü savunuyor. Özellikle eski ABD Başkanı George W. Bush yönetimine ve İsrail'e yönelik eleştirileri nedeniyle BM'de Batılı çevrelerce pek sevilmeyen Brockmann'ın liderliğinde düzenlenecek Genel Kuruldaki konferansa Batılı devletlerden hangi düzeyde katılım olacağı merak ediliyor.