BM'den Irak'a büyük yardım operasyonu

BM Irak'ta çatışmalardan kaçan 500 binin üzerinde insan için büyük bir yardım operasyonuna hazırlanıyor. 10 gün sürecek yardım operasyonunda kara, deniz ve hava yollarının tümü kullanılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Irak'ın kuzeyindeki çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan 500 binin üzerinde kişi için büyük bir yardım operasyonu başlattığını açıkladı.

UNHCR sözcüsü Adrian Edwards yarından başlayarak çadır ve diğer yardım malzemesinin dört gün boyunca Ürdün'ün Akabe limanından uçakla Erbil'e taşınacağını söyledi. Sözcü ayrıca Türkiye ve Ürdün'den karayolu konvoylarıyla ve Dubai'den deniz yoluyla gerçekleştirilecek sevkiyatların da İran üzerinden kuzey Irak'a gönderileceğini söyledi. Yardım operasyonu 10 gün sürecek.

Edwards düzenlediği basın toplantısında, "Bu çok çok önemli bir yardım hamlesi ve benim uzun bir süre için hatırladığım en büyük yardımlardan biri. Bu çok büyük bir kriz ve felaket, çok sayıda insanı etkilemeye devam ediyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir