BMGK'dan IŞİD saldırılarına kınama

BM Güvenlik Konseyi, Irak Şam İslam Devleti'nin Irak'ın Ramadi ve Felluce kentlerinde uyguladığı şiddeti kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BMGK, Irak'ta yaşanan şiddet olaylarını değerlendirmek amacıyla Konsey Başkanlığı'nın acil çağrısı üzerine toplandı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan BMGK ocak ayı dönem başkanı ve Ürdün'ün BM Daimi Temsilcisi Zeyd Ra'ad, "BMGK, El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti tarafından Irak'ta ülkeyi ve bölgeyi istikrarsızlaştırmak amacıyla halka karşı gerçekleştirilen saldırıları en şiddetli şekilde kınar" dedi.

BMGK'nın Irak güvenlik güçlerinin ve aşiretlerin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı verdiği mücadeleye destek verdiğini kaydeden Ra'ad, çatışmalardan etkilenen sivillere güvenli bölgeler oluşturulması ve evlerine güvenli bir şekilde dönüşünün sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Barzani: "El-Kaide ve IŞİD sadece Irak’ı değil tüm bölgeyi tehdit ediyor"

Erbil'i ziyaret eden Irak Savunma Bakanı Sadun ed-Duleymi ile Erbil’de bir basın toplantısı düzenleyen  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut  Barzani de IŞİD milislerinin El-Enbar eyaleti ve çevresini kontrol altına almaması için tümIrak halkının el birliği yapmasını, bölgeden tüm silahlı grupların temizlenmesini ve çatışmaların son bulmasını istedi.

Irak Savunma Bakanı Duleymi ile güvenlik ve Enbar eyaleti etrafında meydana gelen şiddet olaylarını görüştüklerini dile getiren Barzani, Ramadı ve Felluce kentlerini ele geçiren IŞİD’in sadece Irak’ı değil tüm bölgeyi tehdit ettiğini, Irak’ta ve bölgede katliamlar yapan bu örgüte karşı tüm Iraklıların yardımcı olmasını dile getirdi.     

Bu konularda ilginizi çekebilir