BOE: Enflasyon yıl sonuna doğru artacak

İngiltere Merkez Bankası(BOE), enflasyonun 2015 yılı sonuna doğru önemli ölçüde artacağını, faiz artışının da enflasyona bağlı olacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOE 3-4 Haziran tarihinde yapılan faiz toplantısının tutanaklarını açıkladı.BOE'nin toplantısında faizlerin ve varlık alım programının değiştirilmeme kararının oybirliği ile alındığı belirtildi.

BOE, Haziran ayı toplantısında faizleri yüzde 0,50, varlık alım programını 375 milyar sterlin olarak bırakmıştı. BOE'den yapılan açıklamada, faiz oranlarında artışın kademeli olacağı tekrarlandı. BOE, İngiltere'nin politikasının diğer merkez bankalarının politikasına göre belirlenmeyeceğini belirtti.

İngiltere Merkez Bankası, tüketici harcamalarında petrol fiyatları etkisinin düşünülenden daha az oludğu ifade edildi.BOE, büyümeye karşı ters rüzgarların azalmakta olduğunu açıkladı.İngiltere Merkez Bankası, küresel ekonomik kriz sırasında ekonomiyi resesyondan çıkarmayı desteklemek amacıyla Mart 2009'da yüzde 0,50'ye indirdiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.

Açıklamaların ardından sterlin dolar karşısında son bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir