BOJ faizi değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası, faizi yüzde 0.1 olarak bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Japonya Merkez Bankası (BOJ), bu ayki toplantısında faiz oranını değiştirmedi.

BOJ'un dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde 0.10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi.

Piyasalarda da beklenti aynı yöndeydi. BOJ'un bir sonraki toplantısı 7 Eylülde yapılacak.

Japonya Merkez Bankası, bugün sona eren para politikası toplantısında oy birliği ile faizlerin değiştirilmeyerek yüzde 0.1'de bırakılması kararı aldı. Banka, Yen'in son dönemde gösterdiği değerlenmenin, Japonya'nın kırılgan olan ekonominin toparlanmasına etkilerini değerlendirmek için beklemeyi kararlaştırdı.

Japonya Merkez Bankası ayrıca, Japon ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini de değiştirmedi. Banka, Japon ekonomisinin ılımlı bir toparlamaya ilişkin daha fazla işaret göstermekte olduğunu vurguladı. Japon ekonomisinin muhtemelen toparlanma trendinde olmaya devam edeceğini belirten Banka, çok gevşek para politikası şartlarını devam ettireceğini ifade etti. Bununla birlikte Japonya'yı deflasyondan çıkarmanın en önemli konu olmaya devam ettiğini belirten Banka, deflasyonu yenmek için çaba göstermeye devam edeceklerini, yıllık TÜFE'de yaşanan düşüşlerin hız kesmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Açıklamada, piyasalardaki hareketlerin Japon ekonomisini ve global ekonomiyi nasıl etkilediğini izlemek gerektiği de vurgulandı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, Türkiye saati ile 09.30'da para politikası toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir