BOJ, politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası, politikasını değiştirmedi fakat gelişen piyasaların yükü artırdığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün sonlanan iki günlük toplantısının ardından gelişen piyasalardaki yavaşlamanın ekonomi üzerindeki ağırlıkları artırdığını belirtse de politikada herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Düşük ihracat, maaş artışlarındaki yavaşlık ve düşük hanehalkı harcamaları da dahil olmak üzere son dönemlerde açıklanan zayıf veriler BOJ üzerinde ikinci çeyrekte daralan ekonomiyi canlandırmak için parasal desteği yükseltmesi yönünde baskıyı artırdı.

Bankanın sağlam bir üçüncü çeyrek geçeceğine dair beklentilerinin gittikçe azaldığını gösteren bir sinyal de ihracatın bu çeyrekte "aşağı yukarı yatay" kalacağını tahmin etmesi oldu. Banka dış piyasalara yönelik uyarılarda da bulunurken, gelişen piyasaların yavaşladığına dikkat çekti.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Her ne kadar ihracat ve üretim gelişen ekonomilerde yaşanan yavaşlamadan etkileniyor olsa da Japonya ekonomisi ılımlı bir toparlanma göstermeye devam ediyor" denildi.

BOJ birçok uzman ve analistin beklentileri doğrultusunda yıllık 80 trilyon yenlik (665 milyar dolar) parasal genişleme programını değiştirmedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
boj