Bokova: Örgütün çalışması için gayret göstereceğim

UNESCO'nun yeni genel direktörü Bokova, özellikle bürokratik işlemlerin azaltılmasına yönelik çalışmalara hız verileceğini kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOFYA -  BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) genel direktörlük seçimini kazanan Bulgaristan'ın Paris Büyükelçisi İrina Bokova, örgütün daha etkin şekilde çalışması yönünde gayret göstereceğini söyledi.

Bokova'nın Mısır Kültür Bakanı Faruk Hüsnü ile yaptığı seçim yarışını 5'inci turda 27'ye karşı 31 oyla kazanarak UNESCO'nun yeni Genel Direktörü seçilmesi, Bulgaristan'da coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Georgi Pıvanov ve Başbakan Boyko Borisov, Bokova'yı şahsen arayarak kutladılar.

UNESCO'nun ilk kadın Genel Direktörü olarak anılacak İrina Bokova, Bulgaristan Devlet Radyosuna (BNR) yaptığı açıklamada, örgütün daha etkin şekilde çalışması için gayret göstereceğini söyledi. UNESCO'nun yeniden yapılandırılması gerektiğini ve ciddi reformlara ihtiyacı olduğunu belirten Bokova, özellikle bürokratik işlemlerin azaltılmasına yönelik çalışmalara hız verileceğini kaydetti.

Bokova, UNESCO Genel Direktörlüğüne seçilmesinde Bulgaristan yönetiminin büyük gayret gösterdiğini kaydederek, "Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sorumluluğumun bilincindeyim ve görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım" dedi.

Görevi Koichhiro Matsuura'dan 15 Ekimde devralacak Bokova, 4 yıl süreyle UNESCO'nun başında kalacak.