Borçlar yeniden yapılandırılmayacak

Papandreu, "Yunan halkı ülkenin finans durumunun düzene girmesi için kendini kurban ediyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkesinin "yakında borçlarını yeniden yapılandırması durumunun bulunmadığını" bildirdi.

Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısı için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Papandreu, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan'ın 298 milyar euro tutarındaki borcunu ödememezlik yapmayacağını, bunu yapmasının Yunanistan, Avrupa ve euro için "felaketle" sonuçlanacağını belirtti.

"Borcun yeniden yapılandırılması söz konusu olamaz" diyen Papandreu, Yunan halkının ülkenin finans durumunun düzene girmesi için kendini kurban ettiğini ifade etti.

Papandreu, Yunan gazetesi To Proto Thema'ya verdiği demeçte, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve AB'den alınan kredilerin ödeme süresinin geciktirilmesini istediklerini açıklamıştı.

Borç krizinden kurtulmak için IMF ve AB'nin hazırladığı 110 milyar euro tutarındaki paketten yararlanan Yunanistan'ın bütçe açığı bu yıl gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 9,4'ü seviyesinde bulunuyor. Yunan hükümeti bu oranı yıl sonunda yüzde 8,1'e indirmeyi hedefliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir